20-22 вересня 2017 року в рамках XVIII Міжнародного науково-практичного форуму «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій» відбулась Міжнародна науково-практична конференція, присвячена 10-річчю кафедри електротехнічних систем «Розвиток енергетичних систем в агропромисловому комплексі».

Роботу конференції відкрив перший проректор Львівського національного аграрного університету професор В.М. Боярчук. З вітальним словом до колективу кафедри також звернувся декан факультету механіки та енергетики професор С.Й. Ковалишин. Інформацію про історію та віхи розвитку кафедри електротехнічних систем представили професори О.С. Калахан, К.М. Василів та В.М. Сиротюк. Учасників конференції привітали також представники ПрАТ «Львівобленерго» та корпорації «Енергоресурсінвест», які відзначили вагомий внесок колективу кафедри у підготовку молодих фахівців.

З нагоди десятиліття кафедри старшого викладача І.М. Дробота, старшого викладача А.Ф. Германа та провідного фахівця М.Б. Хлистуна відзначено грамотами ректора Львівського національного аграрного університету за багаторічну і самовіддану працю та значні досягнення в науковій, науково-методичній та педагогічній діяльності.

Десятилітній ювілей кафедри електротехнічних систем співпав зі святкуванням 50-річчя педагогічної діяльності професора Валерія Миколайовича Сиротюка. Ювіляра привітав перший проректор Львівського національного аграрного університету В.М. Боярчук та вручив йому почесну грамоту від ректора Львівського національного аграрного університету. До привітань долучились колеги, численні учні професора Сиротюка та інші учасники конференції.