15 травня 2018 р. на факультеті механіки та енергетики Львівського національного аграрного університету відбувся День відкритих дверей. Факультет зустрічав випускників шкіл, вищих професійних училищ та коледжів Львівської, Тернопільської, Волинської, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Зустріч із майбутніми абітурієнтами університету розпочалася з вітального слова декана факультету механіки та енергетики, професора Степана Йосифовича Ковалишина. Він розповів про особливості, переваги та перспективи навчання на факультеті механіки та енергетики за п’ятьма акредитованими спеціальностями.

Окремо декан акцентував увагу присутніх на можливостях проходження студентами навчальних та виробничих практик у передових підприємствах Західного регіону України та за кордоном, а також перспективи подальшого працевлаштування.

Присутніх зацікавила інформація щодо можливості навчання в закордонних навчальних закладах за програмою подвійних дипломів, участь у програмах академічної та кредитної мобільності.

Декан С. Й. Ковалишин надав майбутнім абітурієнтам інформацію щодо правил та термінів вступу до Львівського НАУ. Про особливості вступної кампанії 2018 р. розповіла відповідальний секретар приймальної комісії, доцент Оксана Володимирівна Грицина.

Поділилися своїми враженнями про навчання в університеті, стажування за кордоном, участь у науковому, громадському та спортивному житті університету, а також перспективи працевлаштування випускники та студенти факультету: Ярослав Кузьма – інженер з контролю якості продукції ТзОВ «CFT Ukraine»; Віра Проць – інженер ПрАТ «Львівобленерго», Андрій Бабій – сервісний інженер ТзОВ «Агросем».

Для відвідувачів Дня відкритих дверей на факультеті механіки та енергетики була організована екскурсія сучасним навчальними лабораторіями. Зацікавили майбутніх абітурієнтів лабораторії технології машинобудування та обладнання з числовим програмним керуванням (ЧПК), систем теплової енергетики, освітлення, альтернативних та відновлюваних джерел енергії, комп’ютерні класи, у яких вивчають дисципліни «Інженерна та комп’ютерна графіка», «Системи автоматизованого проектування та 3D моделювання».

Для майбутніх абітурієнтів, які планують вступати до ЛНАУ за спеціальностями «Агроінжерія» і «Автомобільний транспорт» особливо цікавою була екскурсія лабораторіями кафедри автомобілів і тракторів, в яких студенти мають змогу вивчати конструкцію та експлуатацію сучасної сільськогосподарської техніки та автомобілів, здобувати навики керування  електронними системами та вміти здійснювати комп’ютерну діагностику тощо.

Також був проведений майстер-клас з комп’ютерної діагностики трактора John Deere 6630.

Всі, хто відвідав День відкритих дверей, отримали повну інформацію щодо перспектив навчання на факультеті механіки та енергетики та можливостей, які відриває для них здобуття обраного фаху.