Експертна комісія ознайомилася з навчально-методичною, науково-дослідною роботою факультету механіки та енергетики Львівського НАУ, матеріально-технічним та інформаційним забезпеченням навчального процесу та наукових досліджень. Експерти детально опрацювали матеріали акредитаційної справи стосовно фактичного стану кадрового, навчально-методичного, матеріально-технічного, інформаційного забезпечення, якісних характеристик підготовки фахівців, високо оцінили діяльність випускових кафедр – експлуатації та технічного сервісу машин імені професора О.Д. Семковича та сільськогосподарської техніки.

Під час первинної акредитаційної експертизи комісія провела комплексні контрольні роботи для визначення рівня залишкових знань студентів з дисциплін загального та фахового циклів, а також проаналізувала результати науково-дослідної роботи викладачів та студентів.

За підсумками перевірки експертна комісія сформувала висновок, згідно з яким умови та рівень підготовки фахівців за освітньо-професійною програмою «Агроінженерія» зі спеціальності 208 «Агроінженерія» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти, стан науково-дослідної роботи, навчально-методичного, кадрового та матеріально-технічного забезпечення навчального процесу відповідають ліцензійним умовам і вимогам до акредитації.