28 березня 2019 р. відбулося представлення результату успішного виконання спільного проекту факультету механіки та енергетики Львівського НАУ і компанії Horsch щодо створення на кафедрі інформаційних систем та технологій навчальної лабораторії. Відтепер в ауд. 55М студенти вишу мають можливість отримати навики із налаштування й роботи з сучасним автоматизованим обладнанням універсальних посівних комплексів типу Pronto та Maestro.

Машини сільськогосподарського призначення компанії Horsch сьогодні використовуються в 40% рільничих господарств різної форми власності. Тому вивчення новітнього обладнання універсальної посівної техніки для всіх умов експлуатації та сівалок точного висіву із загортанням насіння на великій робочій швидкості надає студентам дуже важливу перевагу – конкурентоспроможність на ринку праці.

Відкриття лабораторії відбулося за участю ректора університету В.В. Снітинського та генерального директора ТОВ «Хорш Україна» Йоханнеса Клюта, а також представників компанії – регіонального менеджера з продажів Т. Рунціва, сервісного інженера С. Івасишина та директора «Золочів ТХ» О. Тютіна.