На факультеті механіки та енергетики уже стало традицією облаштування лабораторій за сприяння відомих вітчизняних та зарубіжних фірм. Підтвердженням цього стало відкриття на кафедрі машинобудування лабораторії контрольно-вимірювальних приладів науково-виробничого підприємства «Мікротех» (м. Харків), яке спеціалізується на виготовленні високоточних контрольно-вимірювальних приладів для машинобудівної галузі і має свої представництва в 16 країнах світу.
Для новоствореної лабораторії НВП «Мікротех» передав низку як механічного, так і електронного вимірювального обладнання. Частину приладів придбали партнери факультету – ТОВ «Арієс Україна» та ТДВ «Червоноградський завод металоконструкцій», за що керівникам підприємств, які були присутні на відкритті лабораторії, ректор університету В.В. Снітинський висловив щирі слова подяки.
Присутні на відкритті лабораторії викладачі та гості зазначили, що її функціонування дозволить забезпечити вищий рівень фахової підготовки спеціалістів інженерного профілю та їх готовність до роботи на сучасних машинобудівних підприємствах України.