Одним із невід’ємних аспектів провадження навчального процесу і підготовки студентів за спеціальностями, які ліцензовані в університеті, є розробка і затвердження освітньо-професійних програм (ОПП), основною метою яких є надання теоретичних знань та практичних умінь і навичок, достатніх для успішного виконання ними професійних обов’язків.
З метою врахування в них вимог сучасного виробництва деканом факультету механіки та енергетики С.Й. Ковалишиним було проведено обговорення проєкту ОПП зі спеціальності 208 «Агроінженерія» з представниками підприємств, які займаються передпродажною підготовкою, сервісним обслуговуванням та ремонтом широко поширених в регіоні марок сільськогосподарської техніки, – керівником Львівського відділення компанії «ЛАН» (дилер марки Claas) Р.І. Юрасом, директором представництва «Агросем» у Львівській області (дилер марки John Deere) Р.Є. Вітиком, керівником сервісної служби ТзОВ «Агротера» (дилер марки New Holland та Lemken) П.В. Письмаком.


У процесі зустрічі було обговорено широке коло питань стосовно глибшого вивчення студентами конструкцій і налаштування на необхідні режими роботи новітніх марок сільськогосподарської техніки, їх електронного обладнання, гідроприводів і керування ними.
В результаті зустрічі було досягнуто домовленості, що всі пропозиції представників виробництва будуть якнайповніше враховані в ОПП зі спеціальності 208 «Агроінженерія».