23 вересня кафедрою енергетики ЛНАУ спільно з провідним підприємством ПП «Еко-СТ» було організовано виїзні навчальні заняття щодо використання теплопомпових технологій в системах енергозабезпечення промислових та житлових об’єктів. Заняття провели засновники ПП «Еко-СТ» Олег Миколайович Станицький і Тарас Олегович Станицький та представники кафедри доценти С.В. Сиротюк і С.В. Коробка.

Заняття відбулись на філії кафедри енергетики у ПП «Еко-СТ» у два етапи. Перше відбулось за тематикою лекційно-лабораторних занять дисциплін «Проєктування та обслуговування систем відновлюваної енергетики» і «Теплоенергетичне та холодильне обладнання» (Частина 2. Холодильне обладнання) для студентів факультету механіки та енергетики спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» ОС «Магістр» (гр. Ен-51). Друге заняття відбулось за тематикою дисципліни «Відновлювані джерела енергії» для студентів факультету механіки та енергетики спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» ОС «Бакалавр» (гр. Ен-31).

Під час проведення семінару розгорнулася жвава дискусія між представниками підприємства ПП «Еко-СТ» та студентами ЛНАУ.

За результатами дискусії було прийнято рішення продовжити практику проведення таких семінарів для студентів ЛНАУ з розширенням тематики на інші галузі відновлюваної енергетики відповідно до робочих програм дисциплін.

Тематика занять викликала значне зацікавлення як серед студентів, так і серед викладачів. З нового навчального року планується врахувати побажання виробничників щодо розширення обсягу лабораторних робіт, які будуть проведені на виробничій базі підприємства, під час організації навчального процесу у ЛНАУ, а саме під час доопрацювання освітніх програм, формування тематики лекційних, лабораторних занять, курсових та дипломних робіт (проєктів) тощо.

Факультет механіки та енергетики щиро вдячний фірмі ПП «Еко-СТ» за співпрацю.