ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Розвиток енергетичних систем в агропромисловому комплексі» проходила в рамках ХХI Міжнародного науково-практичного форуму «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій» 23 вересня 2020 року.

У конференції взяли участь науковці з України та Польщі, представники корпорацій, компаній, викладачі, аспіранти, студенти факультету механіки та енергетики ЛНАУ.

Робота конференції здійснювалася у двох секціях (голови секцій: д.т.н., проф. О.С. Калахан, к.т.н., доц. С.В. Сиротюк).

Тематика конференції:

- Стан і перспективи розвитку енергетичних систем в АПК;

- Електротехнічні системи і комплекси;

- Моделювання електротехнічних та електромеханічних систем;

- Сучасні електротехнічні матеріали, поверхневе оброблення, захист енергетичного обладнання та елементів електротехнічних систем;

- Електротехнічні системи електроспоживання;

- Автоматизований електропривод;

- Впровадження інформаційних технологій у навчальний процес.

Аналіз і підсумки секційних засідань здійснив на спільному засіданні голова оргкомітету конференції проф. О.С. Калахан, який відзначив, що на конференції заслухано 23 наукові доповіді з вищенаведеної тематики, які охоплювали наступні напрями: «Електротехнічні системи: моделювання, матеріалознавство, сучасні технології» та «Сучасні енергозберігаючі технології в сільському господарстві».

Конференція засвідчила, що науково-педагогічний колектив факультету механіки та енергетики успішно працює над розробленням і впровадженням науково-обґрунтованих систем енергозбереження, здійснює моделювання електротехнічних і електромеханічних систем для суттєвого підвищення їх ефективності. Враховуючи прикладну значимість проведення науково-практичної конференції, її учасники ухвалили подати пропозицію до наукової частини ЛНАУ щодо регулярного проведення на базі кафедри електротехнічних систем Міжнародної науково-практичної конференції «Розвиток енергетичних систем в агропромисловому комплексі».