25 листопада на першій парі відбулось лабораторне заняття на тему «Монтаж  і експлуатація сонячних теплових і фотоелектричних установок» з дисципліни «Засоби та обладнання відновлюваної енергетики» для студентів групи Ен-41 факультету механіки та енергетики. На заняття було запрошено Костянтина Дудника, директора підприємства «Spline Systems», яке є вітчизняним виробником компонентів для кріплення фотоелектричних панелей та сонячних колекторів.

Костянтин Дудник не тільки ознайомив студентів із номенклатурою алюмінієвих профілів та кріпильних компонентів, а й продемонстрував особливості використання даних елементів при монтажі сонячних електростанцій як дахового, так і наземного типу. Зокрема, було використано демонстраційні зразки, навчальні відеоролики та фото реалізованих об'єктів.

Заняття викликало у студентів жвавий інтерес, який підкріплювався тим, що всі продемонстровані компоненти є в наявності в лабораторії відновлюваної енергетики та енергозбереження. Частина з цих компонентів будуть складовими навчального стенда «Монтаж сонячних фотоелектричних установок».

Висловлюємо щиру подяку директору підприємства «Spline Systems» Костянтину Дуднику за надану матеріальну та інформаційну допомогу у проведенні заняття. Сподіваємось, що такі онлайн-заняття з нашими партнерами стануть регулярними.