9 червня 2021 року на кафедрі машинобудування факультету механіки та енергетики Львівського НАУ відкрито навчально-практичний центр зварювання компанії «Fronius», світового лідера у виробництві зварювального обладнання.
Функціонування цього центру дозволить суттєво підвищити рівень знань студентів факультету, особливо тих, що навчаються за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування», в плані освоєння нових видів і методів зварювання металів, відновлення робочих органів сільськогосподарських машин тощо. В ньому також очікується проведення низки семінарів і тренінгів для представників різних заводів і фірм, які у своїй діяльності використовують сучасні зварювальні апарати.
Відкриття центру викликало величезний інтерес серед відомих машинобудівних підприємств Західного району України. В ньому взяли участь директорка Червоноградського заводу металоконструкцій Анна Кухарчук, директор ТОВ «Ярекс Технотрейд» Василь Сімороз, директор ТОВ «Квант» Іван Люльчак, директор ТОВ «ФХ Сервіс» Сергій Хитров, директор ТОВ «Петролайн» Юрій Сулим, директорка ТОВ «Graft innovation» Євгенія Онишко, директор ТОВ «Арієс Україна» (Arjes Ukraine) Роман Анохін, а також представники ДП «Ен Джі Метал Україна» (NG Metal Ukraine), СУ-24 «Енергоресурс-Монтаж», ТОВ «ІМВО», ТзОВ «Гульдман Україна».
Найбажанішими учасниками відкриття центру були директор ТОВ «ЕнергоМонтажВентиляція» Василь Ільницький та представники компанії «Контінентал Фармерз Груп». Ці підприємства надали суттєву фінансову допомогу для його облаштування. Саме в їх адресу пролунали слова щирої подяки від ректора університету, академіка НААНУ В.В. Снітинського. Він також висловив надію на їх подальшу результативну співпрацю з університетом.


В.В. Снітинський особливі слова вдячності висловив ініціатору створення центру – Юрію Талабку, представнику ТОВ «Фроніус Україна». Він відзначив його особисту роль у створенні надсучасного центру зварювання, підкреслив його значення у підвищенні рівня інженерної підготовки студентів факультету, формуванні практичних знань і вмінь, якими повинні володіти сьогоднішні інженери-машинобудівники.
Щиро вітаємо колектив факультету зі створенням новітнього центру зварювання і бажаємо йому результативної роботи в плані підготовки інженерних кадрів для машинобудівної галузі.