У рамках XXIV Міжнародного науково-практичного форуму «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій» 5-6 жовтня 2023 року на факультеті механіки, енергетики та інформаційних технологій Львівського національного університету природокористування відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Техніка та технології агропромислового виробництва».
Поряд з науковцями з Львівського національного університету природокористування відповідно до програми конференції доповіді виголосили науковці з Польщі (Варшавський університет наук про життя, Познанський університет технологій, Університет науки і технологій у Бидгощі, Вроцлавський університет наук про довкілля і життя, Краківський аграрний університет, Краківська політехніка, Сілезька політехніка, Військова технічна академія в Варшаві, Академія ім. Якуба з Парадижу, Ченстоховська політехніка), Туреччини (Гіресунський університет), а також навчальних та наукових закладів України (Львівська політехніка, Львівський національний університет ім. Івана Франка, Національний університет біоресурсів і природокористування України, Луцький національний технічний університет, Поліський національний університет, Інститут механіки та автоматики агропромислового виробництва НААН України, Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, Державний біотехнологічний університет, Східноукраїнський національний університет ім. Володимира Даля та ін.).
Доповіді стосувалися сучасного стану і розвитку техніки та технологій агропромислового виробництва, фізики та інженерної механіки, агроінженерії, машинобудування, автомобільного транспорту, енергетики та електротехнічних систем, у т.ч. відновлюваних джерел енергії, автоматизації та роботизації виробничих процесів, безпеки виробництва, історії розвитку інженерних студій та ін.