Чергову надсучасну лабораторію цифровізації в промисловості відкрито на факультеті механіки, енергетики та інформаційних технологій Львівського НУП. До її облаштування долучилися Благодійний фонд Козицького, за кошти якого проведено ремонт приміщення і придбано апаратну частину у вигляді 6 потужних комп’ютерів, та компанія «Siemens». Дана компанія встановила на комп’ютери ліцензоване програмне забезпечення TIA Portal, яке включає в себе:


- Step7 Professional для розробки проєктів програмованих логічних контролерів;
- WinCC Advanced для створення проєктів візуалізацій технологічних процесів на базах PC і HMI панелей;
- PLCSIM Advanced для симуляції роботи PLC та HMI.
Директор департаменту «Цифрова промисловість» компанії «Сіменс Україна» Сергій Дворник та керівник її західного регіонального відділення Олександр Чернявський ознайомили присутніх на відкритті з важливістю функціонування такої лабораторії під час підготовки студентів інженерних спеціальностей та окреслили шляхи подальшої співпраці з Львівським НУП. Спеціаліст з технічної підтримки компанії Олексій Приходько навів детальну характеристику встановленого програмного забезпечення.
Представник Благодійного фонду Козицького Володимир Похильченко зауважив, що йому, як колишньому випускнику факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій, було за честь допомагати облаштовувати дану лабораторію.
Присутній на відкритті ректор університету Володимир Снітинський подякував компанії «Siemens» та Благодійному фонду Козицького за надану допомогу та висловив надію на успішне і результативне функціонування новоствореної лабораторії.