17 січня 2024 року у Львівському національному університеті природокористування з ініціативи в.о. ректора, професора Василя Лопушняка було проведено круглий стіл на тему «Біоенергетика – ключовий інструмент розвитку відновлюваної енергетики в регіоні». Захід відбувся на базі факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій.
Зі вступним словом виступив в.о. ректора ЛНУП, професор Василь Лопушняк, який наголосив на важливості підвищення енергоефективності університету, широкому використанні відновлюваної енергетики, зокрема біоенергетики. Було сказано про те, що університети повинні бути взірцем енергоефективності для громад, поширюючи технології енергоефективності через студентів.
Завідувач кафедри енергетики ЛНУП, к.т.н., доцент Сергій Сиротюк ознайомив учасників з концепцією навчально-науково-інвестиційного проєкту підвищення енергоефективності Львівського НУП, а також з ідеєю створення майданчика для обговорення можливостей, проблем та викликів біоенергетичної галузі регіону за участю всіх учасників процесу: національних та місцевих органів влади, територіальних громад, бізнесу та експертів.

У круглому столі взяли участь провідні фахівці біоенергетичної галузі, зокрема: голова правління Біоенергетичної асоціації України, директор ТОВ «Науково-технічний центр “Біомаса”», завідувач відділу ІТТФ НАН України, д.т.н. Георгій Гелетуха; професор кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту імені Миколи Петровича Момотенка Національного університету біоресурсів і природокористування України, д.т.н. Геннадій Голуб; завідувач кафедри механіки та інженерії агроекосистем Поліського національного університету, д.т.н., професор Савелій Кухарець; завідувач лабораторії селекції і технологій вирощування біоенергетичних культур Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків Національної академії аграрних наук України, д.с.-г.н., с.н.с. Михайло Гументик; голова асоціації роботодавців Львівської області Зеновій Бермес; підприємці-розробники біогазової установки Сергій Філіпов та Микола Коваль; проректор з наукової роботи ЛНУП, к.с.-г.н., доцент Богдан Гулько; декан факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій, професор Степан Ковалишин; зацікавлені викладачі кафедр факультету.
Жваве обговорення тематики заходу вказало на необхідність та зацікавленість учасників у кооперації навчально-виробничого потенціалу для подальшого розвитку галузі енергозбереження, відновлюваної енергетики, зокрема біоенергетики.
Наостанок Михайло Гументик передав для навчальних потреб факультету портативну комбіновану пічку, яка працює на біомасі та одночасно із нагрівом здійснює зарядку електронних гаджетів.