На факультеті механіки, енергетики та інформаційних технологій ЛНУП розпочався цикл відкритих лекцій від представників стейкхолдерів, які одночасно є працівниками кафедр. Їх проведення відбуватиметься щотижня до завершення навчального процесу другого семестру 2023–2024 н.р. Лекції мають науково-практичний та пізнавальний характер. В кожній з них буде надано ґрунтовний аналіз сучасного стану тієї чи іншої галузі виробництва або окремого важливого питання та озвучено перспективи його розвитку.
Першу таку лекцію 8 березня 2024 року на тему «Концепція Industry 4.0 в автоматизації виробничих та складських процесів» прочитав старший викладач кафедри інформаційних технологій, директор компанії ТОВ «ІнтраМоушн Україна» Роман Олійник.
Компанія ТОВ «ІнтраМоушн Україна» є системним інтегратором та постачальником комплектуючих в області проєктування, розробки та виготовлення рішень для автоматизації виробничих та складських процесів.
У своїй доповіді Роман Володимирович представив історію розвитку Industry 4.0 на шляху до Industry 6.0, зупинився на особливостях реалізації політики Industry 4.0 в сьогоднішніх умовах. Значну увагу приділив стратегії роботи з даними у виробничих умовах, особливо питанням їх збору та аналізу, перетворення і представлення користувачу в кінцевому вигляді за допомогою інструментів Industry 4.0.
Формат проведення лекції, особливо її представлення з використанням конкретних прикладів і фактів з виробництва, викликав надзвичайну зацікавленість у присутніх на ній викладачів і студентів факультету.
Запрошуємо всіх охочих прослухати чергову відкриту лекцію на тему «Універсальність, точність, ефективність! Розумні сільськогосподарські машини як невід’ємна частина розвитку сучасного точного землеробства», яку прочитає 15 березня 2024 р. старший викладач кафедри агроінженерії та технічного сервісу ім. професора Олександра Семковича, продакт-менеджер компанії Bednar Андрій Максимчук. Час проведення – 12:00, аудиторія 55м.