Чергову відкриту лекцію для студентів і викладачів факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій Львівського НУП від представників стейкхолдерів 15 березня 2024 року на тему «Стан та тенденції використання агродронів в сільському господарстві» прочитав старший пілот ТОВ «Роботизовані агросистеми» Назар Січкоріз.
Компанія ТОВ «Роботизовані агросистеми» має найбільший флот аграрних дронів в Україні, спеціалізується на внесенні засобів захисту рослин агродронами, виготовленні та ремонті робототехніки.
Лекція була реалізована у двох частинах. В першій Назар Січкоріз звернув увагу на особливості внесення засобів захисту рослин агродронами, розкрив основні переваги, які отримують виробники с.-г. продукції від використання безпілотних літальних апаратів у агропромисловому бізнесі.
Друга частина лекції була присвячена практичній стороні використання агродронів – підготовці до обприскування, способам приготування робочої суміші з використанням змішувачів у польових умовах, особливостям управління дронами під час внесення засобів захисту рослин.
Висловлюємо щиру подяку лектору Назару Січкорізу за цікаву лекцію, а також ТОВ «Роботизовані агросистеми» за надані технічні засоби для її успішного проведення.