19 березня 2024 року на кафедрі агроінженерії та технічного сервісу ім. проф. Олександра Семковича факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій ЛНУП за фінансової і матеріальної підтримки ТОВ «Роботизовані агросистеми» відкрито нову лабораторію агродронів, які призначені для внесення засобів захисту рослин. В ній також представлені змішувачі для приготування робочих сумішей від ТОВ «Bee Agro».

Присутні на відкритті представники компанії «Сингента Україна», ТОВ «П’ятидні», компанії «Контінентал Фармерз Груп», ФГ «Сяйво-Стрий», ПП «Агрофірма "Медобори"», ТОВ «Компанія ЛАН», ПрАТ «Захід Агро МХП», ТОВ «Крафт Інновейшн», ТОВ «Інтромовшн Україна» відзначили, що ефективне ведення сільського господарства неможливе без використання інноваційних підходів до виконання основних операцій під час вирощування с.-г. культур. Їх можна реалізувати впровадженням роботизованих технологій. Цей процес доволі швидко розвивається, що спричиняє потребу у підготовці фахівців, які б могли реалізовувати такі технології на практиці. Саме для вирішення цього питання була створена лабораторія. Хочеться зазначити, що на її базі вже розпочато підготовку студентів за курсом «Оператор безпілотних літальних апаратів».
Присутній на відкритті в.о. ректора університету Василь Лопушняк відзначив керівника ТОВ «Роботизовані агросистеми» Ігоря Чайківського і засновника ТОВ «Bee Agro» Володимира Романюка подяками та відмітив, що облаштування на факультеті чергової нової лабораторії є результатом його довготривалої та успішної співпраці з бізнесом.