10 квітня 2024 року на кафедрі інформаційних технологій відбулися змагання з програмування серед здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 1-4 курсів, які навчаються за спеціальностями 122 «Комп’ютерні науки», 126 «Інформаційні системи та технології» та 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка». Сподіваємося, що відкрита першість з програмування у ЛНУП, започаткована цього року на факультеті механіки, енергетики та інформаційних технологій, стане доброю традицією підтримки ініціатив із розвитку навичок програмування у наших студентів, заохочуватиме їх до самонавчання, поглиблення знань в програмуванні, стимулюватиме участь та підвищуватиме результативність команд ЛНУП у щорічній Міжнародній студентській олімпіаді з програмування ICPC, яка проходить кожного року в різних країнах світу, у т.ч. і в Україні (регіональний етап).

Завідувач кафедри ІТ д.т.н., професор А.М. Тригуба урочисто відкрив змагання та побажав успіху усім зареєстрованим учасникам. Виконання завдань різної складності учасниками змагання відбувалося на платформі https://algotester.com, а за підсумками змагання були визначені переможці. Дякуючи спонсорам відкритої першості ЛНУП з програмування, а саме українській ІТ-компанії UKEESS Software House та регіональному представництву міжнародної консалтингової ІТ-компанії Tietoevry, переможці та учасники отримали цінні подарунки та призи, зокрема брендовані рюкзаки, футболки, термогорнятка, мишки та багато іншого.
Декан факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій С.Й. Ковалишин та вчений секретар ЛНУП Н.Є. Стойко вручили дипломи переможцям, цінні призи та грамоти усім учасникам та побажали подальших успіхів. Переможцями відкритої першості ЛНУП з програмування у 2023–2024 н.р. стали:
- Диплом I ступеня – студент групи Кн-31 Андрій Підгородецький;
- Диплом II ступеня – студент групи Кн-41сп Ігор Волч;
- Диплом III ступеня – студент групи Акт-41 Богдан Савчук.
Колектив кафедри інформаційних технологій та адміністрація факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій дякують за підтримку змагання та розвиток ІТ-освіти нашим спонсорам – ІТ-компанії UKEESS Software House та регіональному представництву ІТ-компанії Tietoevry, які мають багаторічний досвід у реалізації різноманітних проєктів.