27 вересня 2024 року на факультеті механіки, енергетики та інформаційних технологій Львівського НУП відбулася чергова неординарна подія – відкриття надсучасної, новітньої, яка не має аналогів в Україні та Європі лабораторії автоматизації переробних та харчових виробництв. Її було облаштовано за сприяння ТОВ «Крафт Інновейшн» та компанії Siemens.
Обладнання, встановлене в лабораторії, включає в себе: систему дозування і подачі дробленого зерна (солоду) до заторного чана (дробарка, шнековий транспортер та бункер на вагових давачах Siwarex); заторно-сусловарильний чан з давачами температури Siemens Sitrans TH100 та рівня Siemens LR 150; охолоджувач Green Line Lindr; систему керування насосом перекачування з частотним перетворювачем Danfoss fc51. Обробка даних, збір інформації та керування виконавчих механізмів з автоматизованої системи варницею виконується на базі контролера Siemens S7 1200. Візуалізація процесів та управління обладнанням відбувається за допомогою SIMATIC HMI Comfort Unified Panel. Зазначене обладнання дозволяє реалізувати на практиці автоматизацію процесів виготовлення різноманітних напоїв – сидру, квасу тощо, освоїти процеси програмування мікроконтролерів, отримати практичні навички з налаштування, переналаштування низки засобів автоматики.

Відкриття лабораторії викликало надзвичайно велику зацікавленість як зі сторони викладачів університету, так і зі сторони його партнерів. Крім головного винуватця заходу – співвласниці ТОВ «Крафт Інновейшн» Євгенії Онишко, на відкритті були присутні делегація компанії «Сіменс Україна» на чолі із заступником генерального директора з питань розвитку стратегії безперервного бізнесу Сергієм Дворником, директор департаменту освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації Олег Паска, керівник Західноукраїнського офісу Європейської Бізнес Асоціації Мар’яна Лучишин, понад 30 власників та керівників підприємств, які тісно співпрацюють з факультетом.
Євгенія Онишко та співробітники ТОВ «Крафт Інновейшн» детально ознайомили присутніх з обладнанням лабораторії, яке представляє робочий, із завершеним технологічним циклом мінізавод з виробництва харчових напоїв. Варто зазначити, що це вже друга лабораторія в університеті, яку облаштовано за її сприяння.
Керівництво університету високо оцінило діяльність Євгенії Онишко в плані покращення матеріально-технічної бази університету. Їй було присвоєно звання «Почесний благодійник університету» з врученням диплома та іменної медалі. Вона є першою із числа партнерів університету, хто удостоївся такої відзнаки. Від колективу факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій пані Євгенії було вручено ікону святої Євгенії, яку написала викладач кафедри машинобудування Ольга Хмілевська. В.о. ректора університету Василь Лопушняк сердечно подякував усім, хто долучився до створення лабораторії автоматизації переробних та харчових виробництв, та висловив надію, що вона буде ефективно використовуватись в навчальному процесі.