3-4 жовтня 2024 року на факультеті механіки, енергетики та інформаційних технологій Львівського національного університету природокористування у рамках XXV Міжнародного науково-практичного форуму «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій» традиційно відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Техніка та технології агропромислового виробництва».
Розпочав роботу конференції голова організаційного комітету професор Степан Ковалишин. У своїй промові до міжнародної наукової спільноти він висвітлив визначальну роль сучасної науки в подальшому розвитку техніки та технологій агропромислового виробництва, важливість налагодження нових зв’язків і можливостей для наукової діяльності факультету в майбутньому. Значна кількість гостей брала участь у роботі форуму дистанційно. Загалом було заявлено 53 доповіді 73 учасниками з 18 закладів вищої освіти, наукових установ, підприємств та установ України та закордону. З великою зацікавленістю були заслухані доповіді професорів Павла Фіндури (Словацький аграрний університет в Нітрі), Роберта Каснера (університет «Бидгоська політехніка», Польща), Вальдемара Буша (Академія Мехатроніки, м. Познань, Польща), Фарука Гюнера (Гіресунський університет, Туреччина), Сергія Харченка (університет «Люблінська політехніка», Польща), Савелія Кухарця (Поліський національний університет), Віталія Власовця (Львівський НУП) та ін. Зміст доповідей конференції охопив спеціальності факультету: «Агроінженерія», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Галузеве машинобудування», «Автомобільний транспорт», «Відновлювані джерела енергії та гідроенергетика», «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» та ін.

Змістовні доповіді в рамках конференції є свідченням продовження плідних наукових контактів вітчизняних і зарубіжних науковців, які знайдуть відображення в плануванні й організації науково-дослідної роботи на факультеті і в університеті, виконанні разом з українськими й закордонними партнерами спільних наукових проєктів, впровадженні результатів досліджень у практику.