У світлі постійних змін у сфері автомобільної індустрії кафедра автомобілів і тракторів Львівського НУП постійно вдосконалює навчальні програми, які б дозволили надати студентам найактуальніші знання та навички конструкції та експлуатації сучасних марок і моделей транспортних засобів, зокрема електричних та гібридних автомобілів.
З огляду на це 13 березня 2023 року студенти спеціальності 274 «Автомобільний транспорт» факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій ЛНУП мали змогу провести тест-драйв популярної моделі електромобіля Nissan Leaf, який надали партнери кафедри – компанія «ГалАвтоСвіт».
В процесі його проведення студенти були ознайомлені з навичками правильної (економної) експлуатації зазначених вище електромобілів, основними технологічними прийомами в плані перевірки роботи батарейного блоку, аналізу систем електроприводу, а також проведення їх комп'ютерної діагностики.
Маємо надію, що отримані під час тест-драйву практичні навички сприятимуть подальшому становленню студентів як висококласних фахівців із експлуатації електромобілів.
Дякуємо компанії «ГалАвтоСвіт» за допомогу в організації заняття й очікуємо на проведення з її участю наступних.