Серед багатьох видів діяльності на кафедрі тракторів і автомобілів Львівського НУП важливе місце займає профорієнтаційна робота. Підтвердженням цього стала зустріч з її викладачами учнів 11А класу школи № 60 м. Львова. Ознайомившись із розташуванням університету, його інфраструктурою, музеями, пунктами харчування, вони відвідали низку лабораторій факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій.
Вони побували в лабораторіях конструкції ДВЗ та робочого обладнання, конструкції шасі, лабораторії силових енергетичних установок ТОВ «Сігма-інжиніринг», електронного обладнання автомобілів польської фірми «Академія Мехатроніки», електроприводу, навчальних центрах техніки Horsch, зварювання Fronius та інші.
Майбутні студенти були приємно вражені потужною матеріально-технічною базою факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій, частина з них виявила бажання спробувати вступати на одну із акредитованих спеціальностей. Маємо надію, що в недалекому майбутньому їхні надії здійсняться і вони стануть студентами факультету.