Одним із напрямків наукових досліджень аспірантів кафедри автомобілів і тракторів є розробка і дослідження автомобілів із високою прохідністю. В контексті цього напрямку аспірантом кафедри автомобілів і тракторів Тарасом Крайником виконується дисертаційне дослідження за темою «Просторовий синтез кінематики суміщення незалежної підвіски та кермового приводу автомобіля» (науковий керівник – професор Степан Ковалишин).
8 листопада 2023 на кафедрі відбувся науковий семінар, на якому було розглянуто структуру даного дисертаційного дослідження, календарний план виконання основних розділів. Здобувачем було зазначено, що на даний час вже спроєктований військовий автомобіль – баггі «Мамай», а його незалежна підвіска та кермовий привод стануть об’єктами даного дисертаційного дослідження.
Заслухавши та обговоривши доповідь, учасники семінару висловили свої зауваження і рекомендації відносно представленого дисертаційного дослідження та побажали автору успішно виконати всі його розділи, а саму дисертацію вчасно представити на розгляд одноразової спецради.