23 листопада 2023 року для студентів випускового курсу спеціальності 274 «Автомобільний транспорт» Львівського національного університету природокористування керівником фірми «Мехатроніка» (м. Познань, Польща) Ришардом Кендзею було прочитано гостьову лекцію на тему «Системи автоматичного керування ДВЗ».
Дана фірма є однією з найвідоміших у світі з виготовлення демонстраційних навчальних стендів для вивчення та діагностики мехатронних систем сучасних автомобілів, широкого спектра елементів автомобільної пневматики, електротехніки та електроніки.
Під час виступу лектор детально ознайомив студентів з будовою і принципом дії давачів, якими облаштований двигун внутрішнього згоряння, що складають основу систем його автоматичного керування. Зосередив увагу студентів на можливих несправностях в роботі ДВЗ у випадку відмови того чи іншого давача.
Студенти із великою зацікавленістю прослухали прочитану лекцію, поставили низку запитань лектору, на які отримали повноцінні відповіді.
Щиро дякуємо пану Ришарду та запрошуємо його до проведення занять в очному режимі на факультеті механіки, енергетики та інформаційних технологій Львівського НУП.