21 жовтня вся світова спільнота святкує Міжнародний день академічної доброчесності. Україна долучилася до відзначення цього свята у 2020 році, адже в нашій країні щороку все більше уваги приділяється питанню академічної доброчесності.
З метою популяризації серед здобувачів вищої освіти принципів академічної доброчесності кафедра інформаційних технологій 24-28 жовтня 2022 року проводить Тиждень академічної доброчесності. Цими днями куратори та викладачі навчальних курсів обговорюють зі своїми студентами різні аспекти, пов’язані з академічною доброчесністю в освітньому середовищі.
26 жовтня куратор груп ІТ-21 та Кн-21 к.т.н. Р.І. Падюка провів відкриту виховну годину, присвячену проблематиці реалізації принципів академічної доброчесності в освітньому процесі.
Доцент В.Б. Смолінський зі студентами академічних груп Іт-12сп та Кн-12сп на виховній годині дискутували на тему «Академічна доброчесність: справа честі чи правила гри?».
Куратор груп Іт-11 та Кн-11 доцент А.М. Желєзняк обговорила зі студентами випадки, які призводять до порушення принципів академічної доброчесності в освітньому середовищі.
Куратори та викладачі освітніх дисциплін (професор А.М. Тригуба, доцент Б.І. Шувар) ознайомили магістрів першого року навчання з особливостями реалізації принципів академічної доброчесності на другому (магістерському) рівні вищої освіти. Окрема увага була приділена дотриманню принципів доброчесності при підготовці кваліфікаційних робіт та їх перевірці на плагіат.
Тиждень академічної доброчесності на кафедрі інформаційних технологій ще триває, тому запрошуємо усіх учасників освітнього процесу до дискусій на задану тему.