В квітні-травні 2023 року студенти ІТ-спеціальностей, які навчаються на першому (бакалаврському) та другому (магістерському) рівнях вищої освіти, відвідали цикл лекцій, присвячених різним аспектам життя, здоров’я та безпеки, які тривають цього семестру в Львівському національному університеті природокористування.
27 квітня у Львівському національному університеті природокористування волонтер проєкту «Почуй лікаря» Тамара Яриш провела тренінг на тему «Життя в світі стресу. Як дбати про психічне здоров’я?». Під час тренінгу студенти дізналися, що таке стрес, думки та емоції, як допомогти собі в емоційно важкі періоди.
2 травня 2023 р. у Львівському національному університеті природокористування відбулась лекція лікаря-інтерна та члена оргкомітету проєкту «Почуй лікаря» на тему «Серцево-судинні захворювання». До основних рекомендацій щодо профілактики серцево-судинних захворювань належать: здоровий спосіб життя, правильне харчування, регулярні фізичні вправи, відмова від куріння та вживання алкоголю, контроль за артеріальним тиском та рівнем холестерину в крові.
4 травня 2023 року у ЛНУП пройшла зустріч з військовослужбовцем 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, розвідником та членом Львівської обласної організації «Ветеранський рух» Михайлом Коханом. Військовослужбовець зазначив, що основною метою військової підготовки молоді в університеті є забезпечення студентів необхідними знаннями та навичками, щоб вони могли стати ефективними членами Збройних Сил України, які здатні захистити нашу країну. Основи військової підготовки молоді в університеті включають різноманітні аспекти, такі як фізична підготовка, збройна підготовка, тактика, медична підготовка та інші. Фізична підготовка включає в себе заняття спортом, біг, плавання та інші вправи, що допомагають у підтримці форми та підвищенні стійкості до стресу.
8 травня 2023 р. у стінах нашого університету відбулась лекція лікаря-інтерна за спеціальністю «Акушерство і гінекологія», членкині оргкомітету проєкту «Почуй лікаря» Маріанни Максимів на тему «Гінекологія. Статеве виховання». Даний проєкт є частиною стратегії медико-психосоціальної послуги Львівщини, що свідчить про важливість та актуальність цієї теми в області репродуктивного здоров’я.
10 травня відповідно до програми тренінгів з військово-медичної та психологічної допомоги відбулося практичне заняття на тему «Тактична медицина в умовах бойових дій». Тренінг провели військовослужбовці 62 батальйону 103 ОБТРО ЗСУ.