З 12 червня до 7 липня 2023 року на кафедрі інформаційних технологій проходила навчальна практика студентів 1-2 курсів, що навчаються на ОП «Комп’ютерні науки», «Інформаційні системи та технології», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Під час навчальної практики майбутні фахівці у сфері ІТ та автоматизації мали змогу закріпити здобуті теоретичні знання та навички.
В межах проходження навчальної практики студенти груп ІТ-11, Кн-11 відвідали з ознайомчим візитом львівський офіс данської ІТ-компанії Conscensia, під час якого мали змогу зануритися в професійне ІТ-середовище, подивитися зсередини, як організовані процеси та умови для роботи і реалізації ІТ-проєктів.
Conscensia – данська компанія з розробки програмного забезпечення зі штаб-квартирою в Ольборзі (Данія) та центрами розробки у Львові (Україна) та Варшаві (Польща). Компанія зосереджена на розробці в рамках JAVA, .NET, JavaScript (і фронтенд, і бекенд), Python, PHP, DBA, BI, мобільної розробки (iOS/Android), забезпечення якості та ін. Клієнти Conscensia працюють у таких сферах: охорона здоров’я, оборона, цифровий маркетинг, фінанси, газ і нафта, морська навігація тощо.


Рекрутер компанії Conscensia розповіла нашим студентам, які навчаються на першому курсі, як отримати роботу в ІТ, описала етапи співбесід та надала практичні поради щодо оформлення та підготовки CV. Менеджер компанії з роботи з клієнтами та замовниками поділилася практичним досвідом функціонування аутсорсингових компаній, особливостями застосування методологій SDLC на практиці, важливістю формування м’яких навичок та розуміння культурних відмінностей у спілкуванні із замовниками та членами ІТ-команд. Експерт з безпеки компанії розповів присутнім про особливості формування культури безпеки в ІТ, впровадження стандартів з безпеки, важливість навчання персоналу та здійснення постійного моніторингу захисту даних та процесів від кіберзагроз.
Щиро дякуємо усій команді компанії Conscensia за надану можливість, дружню і доброзичливу атмосферу, гарні поради та відкритість до діалогу, жваву дискусію і цікаві кейси. Сподіваємося, даний візит надихне та змотивує наших студентів ще більше вчитися і розвиватися в ІТ-напрямках, розвивати свої технічні та м’які навички, підвищувати рівень володіння іноземною мовою, долати виклики сьогодення.