5-6 жовтня 2023 року в рамках XXIV Міжнародного науково-практичного форуму «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій» на базі Львівського національного університету природокористування відбувся III Семінар XII Міжнародної науково-практичної конференції ITEA–2023 «Інформаційні технології в енергетиці і АПК» (в онлайн та офлайн форматах).
Метою семінару були обговорення тенденцій розроблення та прикладного використання сучасних інформаційних технологій в енергетиці та АПК; обмін досвідом щодо впровадження інноваційних інформаційних технологій, які забезпечують підвищення ефективності заходів ресурсо- та енергозбереження, використання відновлюваних джерел енергії, управління проєктами, еколого-економічної й енергетичної оцінки технологій та техніки, проєктування комп’ютерних, енергетичних і технічних систем в окремих галузях.
Організаторами семінару були кафедри інформаційних технологій та енергетики Львівського національного університету природокористування.
Важливим аспектом у проведенні семінару була організація та модерація зустрічі в онлайн-форматі із використанням програми Zoom для організації відеоконференцій, де мали можливість взяти участь не тільки представники Львівського НУП, а й провідні науковці та експерти з України, Польщі та Чехії.
Усього було зареєстровано 48 учасників, з яких 42 виступили із доповідями. На підставі оцінення доповідей та поданих тез редколегія рекомендувала авторам 19 доповідей виконати підготовку повноцінних статей для включення до збірника і публікації матеріалів семінару у CEUR (ceur-ws.org), що індексується у наукометричних базах Scopus та DBLP.