11 жовтня 2023 року на кафедрі інформаційних технологій відбувся круглий стіл, присвячений обговоренню результатів проходження виробничої та навчальної практики здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, що навчаються на освітніх програмах за спеціальностями: 122 «Комп’ютерні науки», 126 «Інформаційні системи та технології», 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка». Даний захід модерував к.т.н., в.о. доцента В.В. Боярчук.
Навчальні та виробничі практики студентів ІТ-спеціальностей у 2022–2023 н.р. проходили згідно з планом у період з 12 червня до 7 липня 2023 року та завершилися підготовкою і захистом звітів.
Під час проведення круглого столу здобувачі вищої освіти та керівники практик поділилися підсумками і досягнутими результатами, а також обговорили напрямки покращення практичної підготовки студентів на кафедрі ІТ. Окрему увагу приділили результатам проходження виробничої практики студентів III курсів, які закріплювали теоретичні знання та розвивали практичні навички в ІТ-відділах компаній, установ та організацій відповідно до обраних баз практик. Студентка групи Іт-41 Марія Гординяк поділилася враженнями від проходження виробничої практики у відділі комп’ютерних та інформаційних технологій Львівського національного університету природокористування.
У зв’язку зі зміцненням матеріально-технічної бази факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій і кафедри інформаційних технологій у 2023–2024 н.р. шляхом відкриття нових лабораторій (компанією Siemens – «Цифрової трансформації» (20м) та компанією CRAFT Innovation – «Проєктування інформаційних систем» (21м)) було ухвалено рішення щодо використання цих лабораторій для проведення лабораторних занять та практичної підготовки здобувачів вищої освіти, у т.ч. із залученням представників зазначених компаній.