4-6 жовтня 2023 року в нашому університеті проходив XXIV Міжнародний науково-практичний форум, в якому взяли участь як викладачі кафедри інформаційних технологій, так і наші студенти. В рамках форуму проходили різноманітні конференції та секційні засідання. Зокрема, на нашій кафедрі за участю науково-педагогічних працівників кафедри відбувся III семінар XII Міжнародної науково-практичної конференції ITEA–2023 «Інформаційні технології в енергетиці і АПК» (в форматах онлайн та офлайн).
Викладачі кафедри також взяли участь в роботі інших тематичних конференцій. Проф. В.М. Чаплига під час роботи конференції «Організаційно-економічний механізм розвитку агропромислового комплексу і сільських територій» представив доповідь на тему «Можливості та ризики за використання штучного інтелекту в аналізі та прогнозуванні фінансових даних у системах підтримки ухвалення рішень в АПК». Викладачі кафедри Р.І. Падюка, В.І. Фіялковський, С.А. Штогрин, А.М. Желєзняк, В.В. Пташник, В.Б. Смолінський взяли участь в роботі конференції «Інноваційні технології в освіті».
Результати своїх наукових досліджень апробували на студентській Міжнародній науково-практичній конференції «Технологічний прогрес в АПК» наші здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня. Загалом результати своїх досліджень від нашої кафедри представили 28 здобувачів вищої освіти, більшість з яких магістри 2-го року навчання ОПП «Інформаційні системи та технології».