Студентка групи Іт-31 спеціальності 126 «Інформаційні системи та технології» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Марта Цап 6-16 жовтня 2023 року взяла участь в програмі Study Tours to Poland, черговий етап якої цього року проходив в м. Гданськ, Польща.
Study Tours to Poland (STP) – це програма Польсько-американського фонду свободи, яку реалізує Фонд «Лідери змін» у співпраці з Фондом «Боруссія». В рамках програми організовуються навчальні візити до Польщі для осіб зі Східної Європи, Південного Кавказу та Центральної Азії. Пропозиція програми спрямована до студентів та професіоналів різних галузей і спеціальностей.
Під час насиченої програми візиту Марта Цап та інші учасники мали різноманітні зустрічі з відомими людьми, громадськими діячами, відвідували молодіжні організації Польщі, музеї, волонтерські центри, українську бібліотеку в м. Гданськ. Ознайомилися з діяльністю місцевого самоврядування в Польщі. Організатори для учасників програми провели ряд воркшопів на різноманітну тематику, а також тематичні зустрічі, присвячені політикам Європейського Союзу.
За підсумками участі в програмі Марта Цап отримала новий досвід і знайомства для подальшої співпраці у сфері молодіжних ініціатив, волонтерства та сталого розвитку в сфері культури.
Детальніше про програму за посиланням: https://studytours.pl/uk/