28 жовтня 2023 року студенти Львівського національного університету природокористування у складі двох команд взяли участь в ¼ фіналу Міжнародної студентської олімпіади з програмування ICPC – 2023, яка одночасно проходила в усіх країнах та регіонах світу:
1. Команда LNUP_Variable Masters: студенти групи Іт-51 Тарас Осередчук та Василь Смуток, студент групи Іт-31 Ігор Дмитров;
2. Команда LNUP_BitBusters: студент групи Кн-41сп Олег Батрон, студент групи Кн-21 Андрій Ладанай, студент групи Іт-21 Юрій Мавко.
Тренер обох команд – доцент кафедри інформаційних технологій А.М. Желєзняк.
Наші дві команди взяли участь в турнірі, який проходив в ЛНУ ім. Івана Франка, та достойно представили наш університет, незважаючи на тривалу повітряну тривогу. Традиційно ¼ фіналу в Україні проходить у формі II етапу Всеукраїнської (регіональної) студентської олімпіади з програмування.
Міжнародна студентська олімпіада з програмування (в англійській прийняте скорочення ACM/ICPC або просто ICPC) – найбільша студентська командна олімпіада з програмування у світі. Змагання проходить між командами з трьох студентів. До участі допускаються студенти закладів вищої освіти, а також аспіранти першого року навчання. Окремо визначають переможців регіональних етапів серед шкільних команд та команд від коледжів.

Тур олімпіади відбувається таким чином: кожній команді видається один комп’ютер і від восьми до дванадцяти завдань, умови яких написані англійською мовою. Змагання триває п’ять годин. Команди пишуть рішення на мовах програмування C, C++, Java, Python або Kotlin. Якщо програма видала неправильну відповідь або не вклалася в обмеження в часі або пам’яті, то команда отримує про це повідомлення. Завдання вважається вирішеним, якщо програма видала правильні відповіді на всіх тестах. На відміну від інших олімпіад, часткові рішення не враховуються.
Перемагає команда, яка розв’язала найбільшу кількість завдань. Якщо кілька команд розв’яжуть однакову кількість задач, то їх місця визначаються штрафним часом.
Для усіх учасників змагання участь в олімпіаді є неоціненним досвідом, який мотивує до нових знань у сфері програмування, алгоритмів та структур даних. Команди закладів вищої освіти м. Львова та м. Ужгорода уже не один рік поспіль представляють нашу країну на світових турнірах з програмування, тож змагання традиційно проходило на високому рівні.
Бажаємо командам-переможцям регіонального етапу гідно пройти випробовування ½ світового турніру та вийти в фінал змагання.