17 листопада 2023 року в урочистій обстановці Будинку вчених відбулося традиційне вручення премій обласної державної адміністрації та обласної ради для студентів закладів вищої освіти Львівщини за активну життєву і громадську позицію, особистий внесок у розвиток і утвердження вітчизняної науки, сприяння суспільному прогресу, соціально-економічним перетворенням в Україні та світі.

Приємно, що цього року лауреатами даної премії стали здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальностями нашої кафедри Олег Батрон та Марія Поцілуйко.
Олег Батрон навчається на 4 курсі факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій ЛНУП за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки». Активний учасник студентських наукових гуртків кафедри іноземних мов та кафедри інформаційних технологій. Має наукові публікації за підсумками наукових досліджень, виступав на Міжнародному студентському науковому форумі ЛНУП у 2022–2023 рр. Доповідач науково-практичної студентської конференції «Штучний інтелект – за і проти», що проходила 9 листопада 2023 року у ВСП «Стрийський фаховий коледж Львівського НУП».

У 2022–2023 роках у складі команди ЛНУП брав участь Міжнародній студентській олімпіаді з програмування ІСРС–Ukraine. Під керівництвом д.т.н., професора А.М. Тригуби реалізовує наукове дослідження на тему «Розробка розкладу поливу та добрив рослин за допомогою генетичних алгоритмів з метою найефективнішого використання ресурсів». У 2023–2024 н.р. спільно з відділом КІТ ЛНУП працює над практичною розробкою проєкту на тему «Організація та планування робочого часу студентів та викладачів за допомогою Telegram-бота».
Марія Поцілуйко навчається на 3 курсі факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій ЛНУП за спеціальністю 126 «Інформаційні системи та технології». Відмінниця навчання. У складі команди першокурсників факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій отримала призове місце у конкурсі «Нові таланти 2021» (перше місце за виступ танцювального колективу «Віденський Вальс»). З нагоди Дня студента у 2021 році отримала грамоту за активну громадську діяльність та успіхи у навчанні.
За результатами проходження інтегрованого курсу від компанії Genesis «Створення та розвиток ІТ-продуктів» брала участь у розробці проєкту «Beauty Service», який зайняв призове місце на конкурсі ідей кафедри ІТ у 2022–2023 н.р. У 2021–2023 рр. – активна учасниця студентських наукових гуртків кафедри іноземних мов та кафедри інформаційних технологій. Відзначена грамотою за результатами виступу на Звітній науковій конференції на кафедрі ІТ 29 березня 2023 року. 18-19 травня 2023 року виступила на міжнародній конференції у Полтаві з науковою доповіддю «Навчальні матеріали для самостійної роботи другокурсників спеціальності “Інформаційні системи та технології”» (Б. Шуневич, М. Поцілуйко). Загалом має 7 наукових публікацій за підсумками наукових досліджень, у т.ч. і в матеріалах Міжнародного студентського форуму ЛНУП у 2022 та 2023 роках.
У 2022–2023 н.р. – переможниця І етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Інформаційні системи та технології» з роботою на тему «Особливості розробки та тестування вебдодатків для користувачів з обмеженими можливостями» (науковий керівник – А.М. Желєзняк).
У 2021 році брала участь у хакатоні «Як заохотити дівчат технологіями». У складі команди підготувала проєкт, який базується на проходженні тестів.
Реалізувала наукове дослідження на тему «Дослідження ефективних інструментів розробки та тестування вебдоступності програмного забезпечення для осіб із набутою інвалідністю», актуальне для подолання викликів соціальної адаптації людей, постраждалих внаслідок воєнних дій.
Пишаємося вашими здобутками і бажаємо подальших успіхів у навчанні та професійній реалізації.