8 березня 2024 року на кафедрі інформаційних технологій відбулася відкрита лекція старшого викладача кафедри інформаційних технологій, директора компанії ТОВ «ІнтраМоушн Україна» Романа Володимировича Олійника на тему «Концепція Industry 4.0 в автоматизації виробничих та складських процесів».
Компанія ТОВ «ІнтраМоушн Україна» є системним інтегратором та постачальником комплектуючих в області проєктування, розробки та виготовлення рішень для автоматизації виробничих та складських процесів. Тому в своїй ґрунтовній доповіді Роман Володимирович представив історію розвитку Індустрії 1.0 на шляху до Індустрії 6.0, зупинившись на особливостях реалізації політики Індустрії 4.0 в сьогоднішніх умовах. А також поділився досвідом у вирішенні завдань виробників із діджиталізації виробництва та впровадження можливих рішень. Значна увага лектора була приділена стратегії роботи з даними в виробничих умовах: збору та аналізу даних, їх перетворенню та представленню користувачу в кінцевому вигляді за допомогою інструментів Industry 4.0. Також на лекції розкрито питання перспектив використання колабораційних роботів у виробництві.
Відкрита лекція відбулася за участю науково-педагогічних працівників кафедр факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій і стала першою в циклі 10 лекцій, які проходитимуть кожного тижня щоп’ятниці на факультеті.