На кафедрі агроінженерії та технічного сервісу ім. О.Д. Семковича Львівського НУП відбулася чергова зустріч зі стейкхолдерами – компанією «Роботизовані агросистеми». Дана компанія є найбільшим оператором з професійного надання послуг дронами-обприскувачами на території не лише України, а й Європи. У 2022 році флот сільськогосподарських дронів нараховував 118 одиниць, що дозволило обробити понад 500 тис. га посівів.
Керівником компанії Ігорем Чайківським для студентів спеціальності 208 «Агроінженерія» була прочитана лекція «Автоматизовані технології обприскування посівів з використанням дронів». На ній лектор ознайомив з технологією підготовки дронів до роботи, назвав основні переваги внесення ними засобів захисту рослин, які полягають в суттєвій економії води та пального, нульовому травмуванні рослин, зменшенні до мінімуму простоїв, 30% економії пестицидів.
Дана лекція викликала величезний інтерес у студентів. Вони мали змогу поставити лектору низку запитань, на які отримали ґрунтовні відповіді.


Після завершення лекції декан факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій ЛНУП Степан Ковалишин та керівник ТОВ «Роботизовані агросистеми» Ігор Чайківський підписали меморандум про співпрацю, основним пунктом якого стало створення лабораторії з автоматизованого внесення засобів захисту рослин.
Висловлюємо щиру подяку керівництву ТОВ «Роботизовані агросистеми» і надіємось на подальшу плідну та результативну співпрацю.