16 травня 2023 року науково-педагогічні працівники кафедри агроінженерії та технічного сервісу ім. професора Семковича О.Д. в онлайн-режимі взяли участь в обговоренні освітніх програм підготовки фахівців першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 208 «Агроінженерія» разом із представниками академічної спільноти, роботодавцями та здобувачами вищої освіти Львівського НУП.

Гарант освітньої програми другого (магістерського) рівня, доцент О.М. Крупич та гарант освітньої програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, доцент кафедри Я.В. Семен озвучили основні засади освітніх програм та запропонували всім учасникам висловити свої побажання, зауваження та рекомендації щодо структури, змісту та конкретних кроків для їх удосконалення й реалізації.

В обговоренні, крім викладачів випускової кафедри агроінженерії та технічного сервісу ім. професора Семковича О.Д., інших кафедр факультету та здобувачів вищої освіти Львівського НУП, взяли участь:

- Сергій Вовк – провідний інженер з технічного забезпечення точного землеробства «Контінентал Фармерз Груп»;

- Євген Корнієнко – начальник відділу агрономічного моніторингу полів «Контінентал Фармерз Груп»;

- Іван Чайківський – ТОВ «Роботизовані Агросистеми»;

- Олександр Олексюк – регіональний менеджер компанії «Лемкен Україна»;

- Ростислав Кудринецький – провідний науковий співробітник відділу моделювання технологічних процесів у рослинництві Інституту механіки та автоматики агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук;

- Володимир Скібчик – координатор сервісу компанії «AGROAS» (Польща);

- Богдан Шлода – фахівець з підготовки менеджерів зі збуту ТОВ «Клаас Україна».

В ході дискусій висловлювалися різні думки й позиції щодо окремих питань розвитку спеціальності «Агроінженерія» й ролі та місця майбутнього фахівця у загальній структурі аграрного виробництва. Спікерами також запропоновано конкретні рекомендації з удосконалення освітнього процесу в цілому і його окремих освітніх компонент зокрема.

Усі пропозиції й побажання будуть розглянуті найближчим часом на засіданні кафедри з метою їх узагальнення та внесення змін у проєкти освітніх програм, розміщених на сайті університету для обговорення.