Мудрець казав: «Розкажіть мені – і я забуду. Покажіть мені – і я запам’ятаю. Дайте мені це зробити – і я зрозумію».
Тому практика є одним з важливих компонентів освітнього процесу, де студенти закріплюють набуті знання та набувають професійних навичок. Факультет механіки, енергетики та інформаційних технологій Львівського НУП, тримаючи руку на пульсі світових трендів розвитку сільського господарства, а іноді випереджаючи їх, постійно удосконалює освітній процес. На його кафедрах регулярно проводяться практичні заняття спільно з провідними підприємствами агроінженерного профілю України та світу.
Під час проходження технологічної практики студенти спеціальності 208 «Агроінженерія» мали змогу ознайомитися з сучасними агродронами та оволодіти навичками їх керування. Практичні заняття, які стосувалися їх підготовки до роботи, основних правил обслуговування, керування технологічним процесом внесення засобів захисту на сільськогосподарські культури, вміння працювати в команді, провели Ростислав Шаркевич та Назар Січкоріз – представники компанії «Роботизовані агросистеми», яка володіє найбільшим флотом дронів-обприскувачів в Європі.
Щиро дякуємо представникам компанії за проведені практичні заняття, а особливу подяку висловлюємо керівництву компанії «Роботизовані агросистеми» в особі Ігоря Івановича Чайківського.
Маємо величезну надію, що наступним етапом плідної співпраці компанії з Львівським НУП стане створення лабораторії дронів-обприскувачів на базі кафедри агроінженерії та технічного сервісу.