Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України 10-11 травня 2018 р. на базі Таврійського державного агротехнологічного університету було проведено II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Експлуатація машин і обладнання». В олімпіаді взяли участь понад 100 студентів із закладів вищої освіти України.
Львівський національний аграрний університет представляли студенти факультету механіки та енергетики Петро Юрійович Доманюк, Іван Степанович Джигановський та Василь Андрійович Румак (гр. М-41), яких до участі готував доцент кафедри експлуатації та технічного сервісу машин, к.т.н. А.О. Шарибура.

Програма олімпіади включала в себе 2 тури: теоретичний і практичний. В І турі учасники відповідали на питання теоретичного плану та мали розв’язати практичну задачу. В ІІ турі студенти на макеті машинно-тракторного-агрегату (МТА) практично визначали для нього ширину поворотної смуги для здійснення ним безпетльового повороту.
Організатори олімпіади також подбали про цікаве дозвілля студентів, організувавши для них поїздку на Азовське море.
За результатами роботи журі Петра Юрійовича Доманюка визначили переможцем ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Експлуатація машин і обладнання» та нагородили дипломом ІІ ступеня.