3 травня 2023 року на кафедрі енергетики спільно з кафедрою електротехнічних систем було проведено обговорення освітньої програми «Відновлювані джерела енергії та гідроенергетика» за однойменною спеціальністю. До обговорення ОП долучились стейкхолдери кафедри енергетики, зокрема Михайло Мельник, регіональний радник проєкту з підтримки Фонду енергоефективності України Міжнародної фінансової корпорації, Богдан Батючик, директор ТзОВ «Енергосервіс+», Олег Лакіш, директор ТзОВ «Енергомонтажвентиляція», Євген Щука, інженер засобів диспетчерського технологічного керування ТзОВ «Еко-Оптіма».
Запровадження даної освітньої програми викликало в учасників заходу жвавий інтерес, який спричинений необхідністю підготовки кадрів для майбутньої трансформації енергетичної системи країни, що відповідатиме стратегії «зеленого» переходу за стандартами Європейського Союзу.
Завідувач кафедри, доцент Сергій Сиротюк ознайомив присутніх із підготовленими документами, необхідними для запровадження набору студентів на перший (бакалаврський) рівень вищої освіти. Зокрема, було представлено проєкт освітньої програми та навчальний план підготовки фахівців.
В дискусії було зафіксовано як загальне схвалення переліку дисциплін, так і конкретні обґрунтовані пропозиції щодо їх змістовного наповнення.
Дякуємо учасникам заходу, а особливо нашим стейкхолдерам, за змістовну та продуктивну зустріч. Очікуємо, що в подальшому заходи щодо обговорення поточного стану та перспектив розвитку освітньої програми «Відновлювані джерела енергії та гідроенергетика» будуть відбуватися регулярно та в очному режимі, що дозволить зміцнити співпрацю та покращити підготовку фахівців за даною програмою.