23-24 березня 2023 року кафедра управління проєктами та безпеки виробництва взяла активну участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Проблеми гарантування безпеки людини в умовах сучасних викликів», яка проводилась у змішаному форматі у Луцькому національному технічному університеті.

На пленарному засіданні виступив завідувач кафедри Василь Тимочко з доповіддю на тему «Управління безпекою праці під час обприскування польових культур», а у секційних засіданнях виступили з доповідями «Особливості використання машин для хімічного захисту, які призводять до аварійних ситуацій», «Удосконалення управління ризиками безпеки праці» викладачі кафедри А.П. Березовецький, І.М. Городецький, І.Б. Мазур, Ю.О. Ковальчук та С.А. Сафонов.

Важливі питання безпеки підняли усі учасники конференції. Говорили, зокрема, про знешкодження вибухонебезпечних предметів, аспекти організації освітнього процесу в умовах воєнного стану, домедичну допомогу, підготовку фахівців з безпекових дисциплін.

У ході пленарного засідання із доповіддю про основні проблеми у забезпеченні охорони праці у Волинській області та з аналізом причин виробничого травматизму за 2022 рік виступила начальник Управління інспекційної діяльності у Волинській області Оксана Рубльова.

«Найвищою цінністю у нас завжди були і є життя та здоров’я наших громадян, тож безпека робочого місця є ключовим завданням Державної служби з питань праці. Однак в умовах війни ми стикнулися з новими викликами, які потрібно долати. Для цього вперше в Україні контролюючий орган не виступає контролюючим, зараз ми не проводимо перевірки, однак даємо кожному громадянину, кожному суб’єкту господарювання, кожній державній установі свою допомогу, щоби привести безпеку праці на робочому місці до такого стану, аби максимально зменшити ризики», – наголосила Оксана Рубльова.

«Інструкція з охорони праці не написана кульковою ручкою, вона написала кров’ю постраждалих людей. Тому я закликаю всіх дотримуватися вимог з охорони праці і прошу мотивувати інших дотримуватися цих вимог, щоб убезпечити не лише своє життя й здоров’я, але й навколишніх людей», – резюмувала спікер.