28 березня 2024 року у Львівському національному університеті природокористування успішно проведено об’єктове тренування з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності на тему «Дії органів управління та учасників освітнього процесу у випадку загрози та виникнення надзвичайних ситуацій в умовах воєнного стану».
Практично відпрацьовані питання:
1. Правила користування вогнегасниками різних типів та гасіння пожежі.
2. Евакуація здобувачів вищої освіти та працівників лекційного корпусу за умови виникнення пожежі.
3. Надання першої невідкладної домедичної допомоги потерпілим.

До проведення тренування залучались фахівці служби ДСНС Львівської ОТГ, фахівці Львівських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, фахівці з питань ЦЗ та МР Шевченківської районної адміністрації м. Львова.
До участі у підготовці та проведенні заходу активно долучився керівний склад університету на чолі з в.о. ректора, професором В.І. Лопушняком та першим проректором І.М. Федів, а також керівники структурних підрозділів, деканати, працівники та здобувачі вищої освіти.
Велика подяка викладачам кафедри фізики, інженерної механіки та безпеки виробництва, відділу охорони праці університету за надання організаційно-методичної допомоги при проведенні об’єктового тренування.