e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
У 2006 році закінчив Львівський державний аграрний університет за спеціальністю «Механізація сільського господарства», отримав кваліфікацію магістра з механізації сільського господарства.
Кандидат технічних наук із 2014 року.
Вчене звання доцента кафедри машинобудування присвоєно у 2020 році.
Призначений на посаду доцента кафедри машинобудування 2020 року.
Стаж науково-педагогічної роботи у закладах вищої освіти – 17 років, у ЛНУП – 17 років.
Основні навчальні курси, які веде: «Матеріалознавство і ТКМ»; «Взаємозамінність, стандартизація, технічні вимірювання»; «Контрольно-вимірювальні прилади та стандартизація»; «Інтелектуальна власність».
Сфера наукових інтересів: дослідження міцності й тріщиностійкості стальної термонапруженої арматури та її зварних і склеєних з’єднань; використання контрольно-вимірювальних приладів в машинобудівних підприємствах.
Пройшов стажування та підвищення кваліфікації:
2020 р. – Використання платформи ZOOM для дистанційного навчання та роботи. Користування платформою Moodle. Методика ведення заняття в дистанційному режимі;
2021 р. – Організація навчального процесу у закладах освіти за допомогою сучасних інноваційних технологій, інтегрування різних систем та платформ у єдине віртуальне навчальне середовище;
2022 р. – Академія цифрового розвитку «Цифрові інструменти Google для освіти», базовий та середній рівні.
Неодноразово брав участь як член журі у роботі Всеукраїнських студентських олімпіад та Міжнародних конкурсів студентських наукових робіт, за що відзначений грамотами і подяками. Підготував 10 призерів цих олімпіад та конкурсів наукових робіт із навчальних дисциплін «Матеріалознавство і ТКМ» і «Взаємозамінність, стандартизація та технічні вимірювання».
Автор понад 90 публікацій, з них 55 наукових та 35 навчально-методичного характеру, зокрема: 10 із них опубліковані у періодичних виданнях, які включені до наукометричних баз Scopus або Web of Science, 4 патенти на корисні моделі.
Google Академія: Руслан Гуменюк
ORCID ID: 0000-0001-7511-3673
ResearcherID: ABF-7020-2021
Scopus Author ID: 57214220939