На факультеті механіки, енергетики та інформаційних технологій ЛНУП 13 грудня 2023 року відбувся навчально-методичний семінар на тему «Використання САПР SolidWorks у навчальному процесі закладів освіти».
У семінарі, який проводився в очному режимі та онлайн, взяло участь понад 20 учасників – представників коледжів і училищ Львова й області. Тематика питань, що розглядалися під час семінару, зумовлена необхідністю підвищення рівня підготовки здобувачів освіти та їх конкурентоспроможності на сучасному ринку праці.
Відповідно до плану проведення заходу було розглянуто цілу низку питань, пов’язаних з впровадженням системи автоматизованого проєктування (САПР) SolidWorks у навчальний процес під час підготовки фахівців технічних спеціальностей. Детально розглянуто можливості застосування модулів програми SolidWorks відповідно до специфіки тих чи інших спеціальностей, за якими ведеться підготовка студентів. Значну увагу приділено питанням придбання ліцензій на програмне забезпечення та можливості академічної сертифікації викладачів та студентів з отриманням міжнародних сертифікатів. Наголошено на можливості підвищення кваліфікації викладачів закладів освіти у Львівському НУП під час проходження навчальних курсів з володіння САПР SolidWorks.
Зацікавленість учасників сприяла активному обговоренню висвітлених питань як під час проведення семінару, так і після його завершення. Доповідачем навчально-методичного семінару виступив акредитований викладач SolidWorks, доцент кафедри машинобудування Ігор Стукалець.
Наприкінці заходу декан факультету Степан Ковалишин висловив подяку всім учасникам семінару, презентував останні здобутки факультету з облаштування навчальних лабораторій та ознайомив присутніх з матеріально-технічною базою кафедр.
Дякуємо учасникам семінару, сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!