14 травня 2024 року на кафедрі машинобудування факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій Львівського НУП відкрито чергову, але разом з цим першу в Україні лабораторію «Машинного зору та робототехніки». Дана лабораторія облаштована за фінансової і матеріальної підтримки компанії «Інтрамоушн Україна», основною сферою діяльності якої є проєктування, створення, інтеграція автоматизованих систем різних виробництв.
Власником підприємства Романом Олійником було презентовано новітнє обладнання лабораторії – облаштовані спеціалізовані робочі місця для вивчення студентами технологій машинного зору з використанням камер Visor Sensopart V20 (Німеччина), які є стандартом на провідних підприємствах країн ЄС.

Місце з камерою зі штучним інтелектом Sensopart V20 С-AI орієнтоване на дослідження технологічних процесів з необхідністю проводити класифікацію декількох об’єктів; ефективно вирішує комплекс проблем виробництва при ускладненій ідентифікації об’єктів або необхідності класифікувати відразу декілька дефектів; орієнтоване на дослідження максимально продуктивних систем з вимогою мінімального періоду ідентифікації до 30-50 ms.
Також в лабораторії встановлений промисловий колаборативний робот HCR-12 корейського виробника Hanwa, який обладнаний системою машинного зору на базі камери Sensopart V20-RO. Він поєднаний з конвеєрною системою шведської компанії FlexLink AB, яка автоматизована за допомогою обладнання Simens. Таке поєднання дозволить студентам вивчити роботу промислових роботів та освоїти процес автоматизації процесів, що вимагають ідентифікації виробів.
Представлений спектр сучасного обладнання буде використовуватись разом з вже запровадженим на кафедрі машинобудування канадським комплексом програмування та моделювання промислових роботів RoboDK. Крім того, запроваджена на кафедрі підготовка здобувачів з вивчення систем машинного зору та машинного навчання в машинобудуванні на базі функціоналу міжнародної платформи Amazon Web Services Academia буде сприяти подальшому професійному зростанню студентів.
Присутній на відкритті проректор з наукової роботи ЛНУП Богдан Гулько сердечно подякував власнику компанії «Інтрамоушн Україна» Роману Олійнику та її директору Олені Кадило за надзвичайно великий вклад в облаштування лабораторії, нагородив їх грамотами та цінним подарунком і висловив надію на подальшу ефективну і взаємовигідну співпрацю.