До відкриття нової кафедри туризму у старовинному корпусі колишньої Рільничої Школи протягом літа доцент кафедри фізики та інженерної механіки О.М. Бурнаєв відреставрував 115-річний фасадний годинник з боєм. Встановлено нову завадостійку автоматику ходу стрілок, замінено двигун бою годин, очищено від іржі і перефарбовано циферблат і стрілки годинника.

Цей механізм був першим у годинникарській кар’єрі Олексія Бурнаєва, саме з його запуску у вересні 2000 року на місці розграбованого в радянські часи дзигаря почалося відновлення годинникової технічної спадщини цілої України, контакти з годинникарями Франції, Швейцарії, Чехії, дзвонарями Голландії. На сьогоднішній день Олексій Бурнаєв став членом Комітету підтримки Європейської консерваторії курантів і вежових годинників з офісом в Парижі.

Дублянський годинник довгий час слугував тестовим майданчиком для довготривалих випробувань завадостійкості електронних блоків до атмосферної електрики, стрибків напруги у мережі, відновлення показів після вимкнення електроенергії. Якийсь час за невизначених причин годинник показував неправильний час, а дзвін не бив. Тепер усі його функції повернено до норми. На жаль, на момент першої реконструкції на горищі була виявлена лише порожня шафа, а старовинний механізм, що працював від гир (для збільшення ходу яких і слугує вежа над фасадом), було втрачено у 90-х роках. А він міг би зайняти гідне місце у музеї університету.