18-19 вересня 2019 року в рамках ХХ Міжнародного науково-практичного форуму «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій» відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Техніка й технології агропромислового виробництва» та 2nd International Conference on Agriculture, Technology, Engineering and Sciences (ICATES-2019). Організаторами ICATES-2019 уже другий рік поспіль виступили Гіресунський університет (Туреччина) та факультет механіки та енергетики Львівського національного аграрного університету (Україна). Основна тематика конференції – технології сільськогосподарського виробництва, механічна та електрична інженерії, біоінженерія, нові матеріали та їх властивості та ін. В конференції взяли участь представники з 15 турецьких університетів, а також науковці з низки закладів вищої освіти України, Польщі та Литви.

19 вересня учасники конференції взяли участь в роботі секційних засідань, які проводились на факультеті механіки та енергетики ЛНАУ. З вітальним словом на пленарному засіданні виступили професор, доктор наук Гіресунського університету Мюкрімін Гюней, декан механічного факультету Гіресунського університету, професор Мустафа Туркмен, декан факультету механіки та енергетики Львівського національного аграрного університету, професор Степан Ковалишин, професор, доктор наук, президент Вищої інженерно-економічної школи в Жешові Станіслав Сосновський.

Робочими мовами конференції були українська та англійська (із синхронним перекладом), що сприяло науковій дискусії та жвавому обговоренню доповідей. Загалом під час роботи секцій конференції було заслухано близько 100 доповідей, підготовлених закордонними учасниками конференції, та 32 доповіді викладачів факультету механіки та енергетики. За підсумками роботи конференції усі учасники, які презентували наукові доповіді, отримали сертифікати.

Науковим комітетом були проаналізовані і відзначені кращі доповіді. Авторам було запропоновано оформити їх у формі розширених матеріалів, які планується видати у вигляді колективної монографії з подальшою індексацію у міжнародних науково-метричних базах даних.