Починаючи з 2022 року завдяки освітнім проєктам продуктової ІТ-компанії Genesis на кафедрі інформаційних технологій у різних формах (як окрема вибіркова дисципліна та як тематичні модулі в наявних ОП) впроваджуються в освітній процес акредитовані навчальні курси від компанії Genesis «Технологія розвитку та створення ІТ-продуктів», «Маркетинг ІТ-продуктів». У квітні 2024 року доцент кафедри А.М. Желєзняк пройшла навчання й акредитована для використання в освітньому процесі нового навчального курсу від компанії Genesis «Менеджмент в продуктовому ІТ».
Слід зазначити, що у квітні 2024 року при обговоренні ОП, які реалізуються на кафедрі інформаційних технологій, практики в ІТ-галузі наголосили на важливості посилення навичок в продуктовому ІТ у здобувачів вищої освіти, які навчаються на спеціальностях галузі 12 «Інформаційні технології», адже роль продуктових ІТ-компаній на ринку в умовах нових викликів зростає.

Дякуємо компанії Genesis за надані можливості, співпрацю та високу оцінку досвіду нашої кафедри у впровадженні пілотного курсу «Технологія створення та розвитку ІТ-продуктів», що був представлений на тематичній конференції від компанії для представників закладів вищої освіти у 2022–2023 н.р. Як показує досвід кафедри інформаційних технологій, впровадження сертифікованих курсів в освітній процес покращує практичні навички здобувачів вищої освіти, підвищує їх зацікавленість сферою продуктового ІТ, спонукає до розвитку власних ідей у формі стартапів. Оскільки заняття проходять із використанням матеріалів компанії Genesis в комбінованій формі (40% оцінки виставляється на офлайн-заняттях з викладачем, 60% оцінки – за підсумками проходження онлайн-курсу стажування на платформі Genesis), здобувачі вищої освіти отримають не лише академічну оцінку, але і сертифікат від компанії Genesis. Кращі студенти після проходження курсів можуть бути рекомендовані на програми менторства від фахівців Genesis. Так, у 2023 році рекомендації та підтримку щодо розвитку своїх ідей отримали студенти групи Іт-31 Тарас Василишин та Володимир Бунга.