16 квітня 2024 року у формі онлайн-зустрічі відбулося обговорення освітніх програм «Комп’ютерні науки», «Інформаційні системи та технології» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, «Інформаційні системи та технології» другого (магістерського) та третього (доктор філософії) рівнів вищої освіти за участю гарантів освітніх програм, науково-педагогічних працівників кафедри інформаційних технологій, студентів, випускників та представників ІТ-компаній. В обговоренні взяли участь ІТ-практики: к.т.н., Delivery Director компанії «Avenga» Любомир Чухрай, к.т.н., Staff engineer ІТ-компанії Redocly Андрій Татомир, к.е.н., розробник програмного забезпечення, системний адміністратор UKEESS Software House Володимир Станько, к.т.н., QMO Competence Manager компанії SoftServe Олег Ковалишин, ICT officer компанії NRC (Норвезька рада у справах біженців) Віталій Бойко, Middle Full Stack Developer компанії Azon5 Михайло Третяк, Fronted Developer чеської продуктової ІТ-компанії Idea GIC s.r.o. Олександр Бавдик, Software Engineer ІТ-компанії Tietoevry Назар Заплатинський. Свої пропозиції щодо перспектив розвитку освітніх програм висловили випускники кафедри інформаційних технологій, які працюють в ІТ-сфері: Full-stack Software Engineer компанії Incora Software Development Company Михайло Пенхарський, Full-stack Software Engineer в компанії Bits Orchestra Сергій Кисіль, Developer компанії SoftServe Валерій Степаненко.

Учасники онлайн-зустрічі напередодні ознайомилися з освітніми програмами, які були представлені для обговорення, та висловили своє бачення щодо перспектив їх розвитку та покращення. Особлива увага була приділена питанням якості знань, теоретичної та практичної підготовки студентів, важливості опанування математичного блоку дисциплін, зокрема дискретної математики. Олег Ковалишин звернув увагу на важливість оволодіння навичками використання генеративного штучного інтелекту (prompt engineering) для майбутніх ІТ-фахівців та рекомендував набуття цієї практичної навички формувати при вивченні окремих тем фахових дисциплін на кафедрі. Це дасть змогу здобувачам вищої освіти бути більш конкурентоздатними на ринку праці, розуміти виклики гіперавтоматизації компаній на ринку, раціонально використовувати наявні бюджети проєктів та ефективніше управляти власними ресурсами. Традиційно учасники обговорили каталог вибіркових дисциплін за освітніми програмами та його подальше розширення. Зокрема, свої ґрунтовні пропозиції з цього питання надав випускник другого (магістерського) рівня ОП «Інформаційні системи та технології» Валерій Степаненко. Любомир Чухрай наголосив на важливості поглиблення теоретичних та практичних знань студентів у продуктовому ІТ та Product Development, адже, незважаючи на виклики в ІТ-галузі останніми роками, продуктові ІТ-компанії в Україні активно розвиваються, а їх частка в галузі зростає. Присутні відмітили позитивну практику та задоволеність здобувачів вищої освіти вивченням дисципліни «Методологія DevOps», яка була впроваджена на кафедрі за підсумками минулорічних обговорень на ОП «Комп’ютерні науки», тому було рекомендовано включити її в каталог вибіркових дисциплін для інших ОП кафедри інформаційних технологій. Окрема увага була приділена обговоренню питання вивчення іноземної мови як вибіркової на I-IV курсі ОП «Інформаційні системи та технології», «Комп’ютерні науки» першого (бакалаврського) рівня. Присутні дійшли до одностайної думки щодо посилення навичок активного спілкування професійною англійською на фахові теми в ІТ-сфері. Ці навички, на думку більшості ІТ-практиків, можна розвивати під час занять у формі Speaking Club.
Загалом обговорення пройшло активно й ефективно, а внесені пропозиції учасників будуть розглянуті на засіданні кафедри та враховані в оновленні освітніх програм на 2024–2025 н.р.