10 травня 2022 року науково-педагогічні працівники кафедри сільськогосподарської техніки в онлайн-режимі взяли участь в обговоренні освітніх програм підготовки фахівців першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 208 «Агроінженерія» разом з представниками академічної спільноти, роботодавцями та здобувачами вищої освіти Львівського НУП.

Гарант освітньої програми другого (магістерського) рівня завідувач кафедри, доцент О.М. Крупич та гарант освітньої програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти доцент кафедри Я.В. Семен озвучили основні засади освітніх програм та запропонували всім учасникам висловити свої побажання, зауваження та рекомендації щодо структури, змісту та конкретних кроків для їх удосконалення й реалізації.

В обговоренні, крім викладачів випускових кафедр сільськогосподарської техніки й експлуатації та технічного сервісу машин ім. професора О.Д. Семковича, інших кафедр факультету та здобувачів вищої освіти Львівського НУП, взяли участь представники науково-дослідної установи ННЦ «ІМЕСГ», Національного університету біоресурсів і природокористування України, Львівської філії УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого та представники підприємств, які займаються виробництвом с.-г. продукції й наданням сервісних послуг з постачання і обслуговування сільськогосподарської техніки: компанія «Контінентал фармерз груп», фірма CLAAS, ТОВ Zepelin-Україна, ТОВ «Агросем» (Львівська область), ТОВ «А-Терра», ТОВ «Астра», «Захід-Агро-Техніка», «Агро ЛВ Лімітед», «Західна агровиробнича компанія», ФГ «Промінь» (Стрийський район Львівської області), ПП «Західний Буг», ТОВ «Компанія ЛАН», ФГ «Кухарський П.М.» (Золочівський район Львівської області) та ін.

В ході дискусій висловлювалися різні думки й позиції щодо окремих питань розвитку спеціальності «Агроінженерія» й ролі та місця майбутнього фахівця у загальній структурі аграрного виробництва. Спікерами також запропоновано конкретні рекомендації з удосконалення освітнього процесу в цілому і його окремих освітніх компонентів зокрема.

Усі пропозиції й побажання будуть розглянуті найближчим часом на засіданні кафедри з метою їх узагальнення та внесення змін у проєкти освітніх програм, розміщених на сайті університету для обговорення.