16 травня 2023 р. на кафедрі електротехнічних систем спільно з кафедрою енергетики відбулося чергове публічне онлайн-обговорення освітньо-професійних програм з підготовки фахівців першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів освіти зі спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Модератор зустрічі – професор Степан Ковалишин, декан факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій. В обговоренні взяли участь також стейкхолдери, представники академічної спільноти та здобувачі освіти за даною освітньо-професійною програмою.

Представники академічної спільноти:

- Олександр Мірошник, д.т.н., професор, завідувач кафедри електропостачання та енергетичного менеджменту Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка (м. Харків);

- Анджей Шафранєц, др. інж., професор, завідувач кафедри електроприводу та промислової електроніки Технологічно-гуманістичного університету ім. Казимира Пуласького в Радомі (Республіка Польща);

- Ігор Герасимчук, к.т.н., доцент, завідувач кафедри енергетики сільськогосподарського виробництва ЗВО «Подільський державний університет».

Стейкхолдерів представляли:

- Т. Яремко, інженер-проєктант, ДП «Львівенергорембуд»;

- Т. Крупка, головний інженер, ПП «Електроенергоремонт»;

- А. Олексяк, головний енергетик компанії «Інстал-груп»;

- Т. Банцур, інженер із організації експлуатації та ремонту обладнання ТзОВ «Олісма»;

- Т. Михайлович, провідний інженер ПП «Енергія»;

- О. Ворона, головний інженер структурного підрозділу «Львівенергоналадка» ПАТ «Львівобленерго»;

- І. Кузніцький, начальник ДЕМ-2 Західного РЕМу ПАТ «Львівобленерго».

До обговорення долучилося 17 осіб.

Під час зустрічі обговорено освітні програми та навчальні плани підготовки фахівців зі спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», окреслено завдання, які необхідно вирішити професорсько-викладацькому складу для підвищення рівня підготовки студентів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти. Особливу увагу було приділено впровадженню в навчальний процес і вивченню здобувачами програмних комплексів AutoCAD Electrical, DIAlux, Autodesk Revit та АСТОР.