У 2001 році закінчив Національний університет «Львівська політехніка» за спеціальністю «Електромеханічні системи автоматизації та електропривод».
Із 2001 року – на науково-педагогічній роботі у Львівському національному університеті природокористування.
Читає такі навчальні дисципліни для студентів першого (бакалаврського) рівня освіти: «Основи електроприводу та перетворювальної техніки», «Технічна експлуатація та монтаж енергообладнання», «Електротехніка», «Електричні машини та апарати».
У 2017 році пройшов стажування в Національному університеті «Львівська політехніка» на тематику «Ознайомлення з сучасними методами викладання електротехнічних дисциплін».
У 2020–2021 рр. пройшов підвищення кваліфікації в Навчально-науковому інституті заочної та післядипломної освіти Львівського національного аграрного університету на тему «Використання платформи ZOOM для дистанційного навчання та роботи. Користування платформою Moodle. Методика ведення заняття в дистанційному режимі».
2010–2023 рр. – член збірної команди ЛНУП з туризму, в складі якої ставав багаторазовим призером і переможцем першості Львівської області. 2012–2013 рр. пройшов курси інструкторів з туризму.
Основні напрями наукових досліджень: вивчення характеристик і режимів роботи електротехнічних та електромеханічних систем, електроприводу, систем електропостачання; моделювання характеристик і режимів роботи електротехнічних та електромеханічних систем, електроприводу, систем електропостачання; обґрунтування параметрів електротехнічного комплексу експрес-контролю якості сільськогосподарської продукції.
Автор близько 60 наукових і навчально-методичних праць.